Az idei Art and Antique Kiállítás és Vásáron a Bodó Galéria standján ismét kiemelt szerepben jelenik meg a Vajda Lajos Stúdió. Például ef Zámbó István ismert motívumai mellett (az ujj, a hóember, a pöttyöslabda) nem hiányozhat feLugossy László és Wahorn András munkássága sem.

A galéria által képviselt művészek közül a nemrégiben Kossuth-díjjal kitüntetett szobrászművész, Boldi munkáit tekinthetik meg. Boldi egyik legismertebb köztéri szobra, a Rollerező a belváros egy kiemelt pontján, a Duna utca és a Váci utca sarkán található. Művészetére jellemző a különleges anyagok használata, olykor visszatükröződő üvegfelületekkel operál, de általában preferálja a méltán különleges Carrarai Márványt, amelynek beszerzése olykor többéves várólista kivárásával jár. Grandiózus szoborkompozíciói felületeit finom felületmegmunkálással készíti el. 

Incze Mózes festményei is szerves részét fogják képezni a standnak. Festményei külön világot teremtenek. Összetett szimbólumrendszerrel, szakrális és mitologikus utalásokkal átitatott vásznai a vizuális élmény mellett intellektuális tapasztalással is megajándékozzák nézőit.

Új hangként Szmrecsányi Bolda művei tárulnak közönség elé.A Képzőművészeti Egyetem Festő – Grafikus szakán tanul, Szurcsik József mester tanítványa, a Szmrecsányi család hatodik generációs művésze. Nemrégiben a fertődi Esterházy-kastély Esterházy Galériában exkluzív gyűjteményes kiállítás részeként az ő munkáival is találkozhatott a nagyközönség. 

Az Art Marketen bemutatott Kentaur (Erkel László) is helyet kap a kiállító művészek között, különleges díszlet- és jelmeztervezői munkássága mellett a képzőművészetben is megállja a helyét. Nagysikerű szuperprodukció mellett installációkat és festményeket készít terápiás céllal, hogy kifejezze és feldolgozza a magában zajló érzelmi folyamatokat. 

Weiler Péter munkái is kuriózumnak számítanak a kiállítás palettáján, művei frissen érkeznek műterméből. Témái a Közép-Európai rendszerváltás előtti időket idézi, a festményei egyfajta nosztalgikus élményt adnak a befogadók számára, olykor az idő múlását melankolikusan, de annál emberibben dolgozza fel. 

Visszatérő kiállítóként célkitűzésünk, hogy bemutathassuk galériánk szélesvásznú tevékenységét. „Velünk teljes a kép!”

Boldief Zámbó István fe Lugossy LászlóKentaurIncze Mózes
Metzing EszterSzmrecsányi BoldaWahorn AndrásWeiler Péter