Öntözés tavasszal

Válogatás a Műgyűjtők Klubjának gyűjteményeiből

A Vajda Lajos Stúdió alapításának 50 éves jubileumi évfordulója alkalmából


A kiállítás megtekinthető 2022. április 1-14. között a Bodó Galéria és Aukciósházban (1055 Budapest, Falk Miksa utca 24-26.) minden nap 10-18 óráig.

Kurátor: Nagy Zsófia Nóra

50 éves a Vajda Lajos Stúdió: magángyűjteményi darabokból nyílik kiállítás

Áprilisban Öntözés tavasszal címmel kiállítás nyílik a Vajda Lajos Stúdió öt művészének munkáiból a Bodó Galéria és Aukciósházban. A kiállítás a Műgyűjtők Klubja magángyűjteményein keresztül nyújt betekintést a Vajda Lajos Stúdió néhány alapító és korai tagjának egyedülálló művészetébe. A galéria első csoportos kiállítása egyben a gyűjtői kör első közös bemutatkozása is. A szentendrei Vajda Lajos Stúdió 1972 óta – idén 50 éve – kapcsolja össze a kortárs alkotókat, támogatja a fiatal tehetségeket. Tagjai jelentős képviselői a magyar kortárs művészeti életnek. A válogatásba öt olyan kiemelkedő művész került be, akik mindannyian már több, mint 30 éve tagjai a Vajda Lajos Stúdiónak és akiknek művei mind a nyolc műgyűjtő gyűjteményében meghatározó szerepet töltenek be. Az alkotók: Aknay János, Bukta Imre, efZámbó István, feLugossy László és Wahorn András.


A Műgyűjtők Klubja egy közös értékrendet képviselő gyűjtők baráti köre, alapvető célkitűzésük hidat képezni a gyűjtők és a képzőművészet között, továbbá a kortárs művészet széles spektrumát megismertetni a közönséggel.

Alapító tagjai:

  • Hradszki László befektetési cégvezető – a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosa
  • Juhász László – 320 fok Gyűjtemény tulajdonosa
  • Dr. Kacsuk Péter informatikus professzor – a Kacsuk Gyűjtemény tulajdonosa
  • Kovács Nimród borász, a magyarországi kábel tv kiépítésének vezetője – a Kovács Nimród Gyűjtemény tulajdonosa
  • Kozák Gábor galerista, gyűjtő és felesége Stomp Sára sales manager – a Kozák-Stomp Gyűjtemény tulajdonosai
  • Dr. Szabó András orvos és felesége Simon Nóra tanár – a Nóra Gyűjtemény tulajdonosai
  • Vértes Gábor a PAUKER Nyomda tulajdonosa és felesége Sziklai Gyöngyi – a Vértes Gábor Gyűjtemény tulajdonosai/Pauker Collection tulajdonosai
  • Völgyi Miklós és Skonda Mária gyűjtők – a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjtemény tulajdonosaiMegnyitó
Ünnepi keretek között nyitottuk meg március 31-én az Öntözés Tavasszal – Válogatás a Műgyűjtők Klubjának Gyűjteményeiből című kiállításunkat.
Köszönettel tartozunk a Műgyűjtők Klubjának, a kiállított művészeknek és mindazoknak, akik megtiszteltek bennünket a figyelmükkel és részesei voltak ennek a lenyűgöző estének.

További fotók a képre kattintva érhetők el.


A kiállításról megjelent cikkek: