Különleges közös kiállítás és vásárral várja szeptember 1-23. között a látogatókat a Bodó Galéria és Aukciósház és a Virág Judit Galéria. Németh Miklós festő- és grafikusművész tíz évvel ezelőtt hunyt el, az egyben maradt gazdag életmű igen jelentős részének értékesítésével bízta meg galériáinkat a gyűjtemény tulajdonosa. Több mint 600 mű kerül a piacra, egyedülálló lehetőséget biztosítva az érdeklődőknek, hogy igen jutányos áron kortárs műkincsekkel díszítsék falaikat. A nagyszabású vásár mellett a Németh-életmű színes, életigenlő darabjaiból ingyenesen megtekinthető kiállítás is nyílik mindkét galériában. 

Németh Miklós (1934-2012) művészetét a látványos, színes aktok és csendéletek jellemzik, amelyek pozitív hangulatot sugároznak, és jókedvre derítik a szemlélődőt. A Bodó Galéria és a Virág Judit Galéria nemcsak a festményeket tárja a látogatók elé, hanem Németh Miklós személyes dokumentumait, tárgyait, írásait, valamint saját kézzel írt önéletrajzát is. A kiállítással egybekötött vásárra azokat is várják, akik ugyan nem a művészeti galériák törzsvásárlói, azonban szeretik az igényes, egyedi lakberendezési megoldásokat, kiegészítőket és élvezik a kortárs alkotások hangulatát.

“Németh Miklós a magyar kortárs művészet egy üde színfoltja, mi pedig örömmel vállaljuk a kortárs művészet minél szélesebb körben való népszerűsítését.  A Németh-művek megfizethetők, mégis egyediek. Aki ilyen festményt vásárol, az nemcsak jó hangulatot csempészik a lakásába, irodájába, hanem egy egyedi művészi alkotással is gazdagítja környezetét”
 – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze és ügyvezetője.      

A kiállítást és vásárt 2022. szeptember 1-23. között tartja a Bodó Galéria és Aukciósház 
és a Virág Judit Galéria közösen, az alábbi két helyszínen: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 24-26. és a 1055 Budapest, Falk Miksa utca 30. 

A kiállítás közös megnyitója 2022. szeptember 1-jén 18 órakor lesz. 

Helyszín: Virág Judit Galéria (1055 Budapest, Falk Miksa utca 30.)

A megnyitóval egyidőben a Bodó Galériában nyíló tárlat is megtekinthető lesz aznap 20:00-ig. Majd pedig a kiállítás alatt megszokott nyitvatartási időben szeptember 23-ig.