Kiállítás időpontja
2020. 03. 05. – 2020. 03. 08.
Helyszíne
Millenáris Park B Pavilon 1. Stand

A Bodó Galéria és Aukciósház a 2020-as évben már a harmadik évét kezdi meg a Falk Miksa utcában. Az aukciósház a majdnem húsz évig működő Magyar-Francia Galéria utódjaként jött létre. Az átalakulás során a galéria gyűjtőköre kibővült és árverezőházzá alakult. A galéria fontos küldetésének tartja a 19. századi európai és magyar akadémista festészet magas színvonalú alkotásainak népszerűsítését a kortárs közönség számára.
Gyűjtőkörébe tartoznak továbbá 19. századi egyedi francia és más európai bútorok, ezüst tárgyak, Zsolnay kerámiák, bronz és márványszobrok. Az új galéria megnyitásával, kínálatának egyik fő vonalába került a 19. századi modern magyar és kortárs magyar festészet is.
A Bodó Galéria és Aukciósház eddigi működése alatt több nagyszabású
kortárs kiállítást rendezett meg, számtalan programsorozatnak lett új résztvevője, és három sikeres aukciót bonyolított le. A Bodó Galéria és
Aukciósház 2019-es bemutatkozást követően 2020-ban kibővült kiállítótérrel csatlakozik az Art and Antique Kiállítás és Vásár programsorozathoz. Az idei évben a galéria profiljába tartozó mindhárom művészeti korszak (klasszikus, modern és kortárs) egyaránt képviselteti magát a kiállításon és a jövőben is számtalan ötlettel, programmal s újdonsággal folytatja működését.

Leave a comment