A tavalyi nagysikerű Öntözés tavasszal című, a Műgyűjtők Klubjával közösen megrendezett kiállításunk után örömünkre szolgál, hogy másodjára is közös tárlatot álmodhattunk meg.

Célkitűzésünk egy hosszútávú együttműködés folytatása a Műgyűjtők Klubjával és egy olyan kiállítássorozat létrehozása, melyben lehetőségünk van minél sokoldalúbb témák, alkotók és korszakok feldolgozására közösen. A klub tagjai remek partnerek ehhez a feladathoz és a kölcsönös érdeklődésünk és érdekeink nyomán bízunk benne, hogy ez az összefogás sikeres tárlatok sorát fogja eredményezni.

Az idei közös kiállításunk kettős címmel rendelkezik. Egyrészről a tárlat egyik közkedvelt művészének, Nagy Kriszta x-T egyik kiállításra kerülő alkotásának címét viseli, miszerint a „A műgyűjtő jobban hallja, mit súg Isten szíve”. Másrészről pedig átfogóbb elnevezéssel, a Collectors’ Pop Art címet kapta, rávilágítva a magángyűjtemények szerepére és a kiállítandó stílusirányzatra.

Az idei tárlat egy gazdag válogatás a Műgyűjtők Klubja gyűjteményeiben szereplő pop-art és poszt pop-art alkotásokból. A kiállító művészek között megtalálunk, olyan alkotókat, akik a hazai művészeti szcéna évek, évtizedek óta elismert és jelentős szereplői, mint például drMáriás, Hecker Péter, Nagy Kriszta x-T, Radák Eszter, Soós Nóra, Weiler Péter vagy ef.Zámbó István és feLugossy László, de találkozunk egészen fiatal, frissen végzett képzőművész tehetségekkel is, mint például Metzing Eszter, Gresa Márton, Naomi Devil, Liksay Gyopár. Továbbá a tárlat anyagába bekerült néhány igazi nemzetközi pop-art kuriózum is, mint Sam Havadtoy, Jeff Koons, Keith Haring és Roy Lichtenstein egy-egy alkotása.

A Bodó Galéria és Aukciósházban Magyarországon elsőként szeretnénk a műgyűjtők és a galériák együttműködésével példát mutatni, hogy ez a különleges párosítás hosszú távon hagyományteremtő lehet.

Nincs olyan képzőművészeti irányzat, ami jobban kötődne a műgyűjtéshez, mint a pop-art. Andy Warhol szívvel-lélekkel állította, hogy a művészet árucikk: „Jó üzletet csinálni, a legnagyobb művészet”.

A KIÁLLÍTÁSHOZ KÉSZÜLT KATALÓGUS: https://www.calameo.com/read/007080563736c90a6aa55

Műgyűjtők Klubja

A Műgyűjtők Klubja egy közös értékrendet képviselő gyűjtők baráti köre, alapvető célkitűzésük hidat képezni a gyűjtők és a képzőművészek között, továbbá a kortárs művészet széles spektrumát megismertetni a közönséggel. 

  • Hradszki László befektetési cégvezető – a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosa
  • Juhász László – 320fok Gyűjtemény tulajdonosa
  • Dr. Kacsuk Péter informatikus professzor – a Kacsuk Gyűjtemény tulajdonosa
  • Kovács Nimród borász, a magyarországi kábeltelevízió kiépítésének vezetője – a Kovács Nimród Gyűjtemény tulajdonosa
  • Kozák Gábor galerista, gyűjtő és felesége Stomp Sára értékesítési vezető – a Kozák-Stomp Gyűjtemény tulajdonosai
  • Dr. Szabó András orvos és felesége Simon Nóra tanár – a Nóra Gyűjtemény tulajdonosai
  • Sziklai Gyöngyi – a Pauker Collection – Vértes Gábor Kortárs Gyűjtemény tulajdonosa
  • Völgyi Miklós és Skonda Mária gyűjtők – a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjtemény tulajdonosai

Kiállító művészek:

Babinszky Csilla
Benczúr Emese
Daniel Labrosse és Patrick Murakami
drMáriás
ef.Zámbó István
Galambos Tamás
Gandullo
Gáspár Annamária
Gresa Márton
Hecker Péter
Jeff Koons
Juhász Corinna
Keith Haring
Kósa János
Kovách Gergő
Liksay Gyopár
Monory Ráhel
Metzing Eszter
Nagy Kriszta x-T
Naomi Devil
Pinczehelyi Sándor
Radák Eszter
Romvári Márton
Roy Lichtenstein
Sam Havadtoy
Soós Nóra
Tamási Claudia
Tinei Alexander
Wächter Dénes
Wahorn András
Weiler Péter

További művészek a katalógusban:

Boros Viola
Bukta Imre
DÓRA Ádám
feLugossy László
Marafkó Bence
Robert Freiberg
Roskó Gábor
Uray-Szépfalvi Ágnes
Varga Leon Gábor