Magyar-Francia Galéria

A Bodó Galéria és Aukciósház 2018 márciusában nyílt meg Budapest V. kerületében található galériák utcájaként is emlegetett Falk Miksa utcában. A galériát a majdnem két évtizeden át szintén a Falk Miksa utcában működő Magyar-Francia Galéria bővítése és megújítása céljából hoztuk létre.

A Magyar-Francia Galériát a franciaországi Magyar Év keretén belül Paul Poudade nagykövet nyitotta meg  ünnepélyes keretek között 2001 márciusában. A galéria a francia résztulajdonos harminc éves szakmai munkájából és párizsi galériájának üzleti tapasztalatából épült fel. Több éves sikeres együttműködést követően a galéria 2012-ben Bodó János tulajdonos vezetésével önállósodott és profiljában előtérbe helyeződtek a magyar műalkotások.

Bodó Galéria és Aukciósház

A Bodó Galéria és Aukciósház Budapest harmadik vezető galériája és aukciósháza, mely több mint húsz éves műtárgykereskedői múltra tekint vissza. A Falk Miksa utca 24-26. szám alatt található galériánk 350 négyzetméteres kiállítótérrel, restaurátor műhellyel és raktárral rendelkezik. A 2018-as névváltással profilváltás is bekövetkezett, fókuszpontba került a 20. századi magyar és európai modern festészet és szobrászat, valamint a magyar kortárs művészet is.

A Bodó Galéria és Aukciósház eddigi működése alatt már több meghatározó kiállítást rendezett meg legyen szó életmű és periodikus, valamint csoportos kiállításokról. Számtalan programsorozatnak lett új résztvevője, többek között a nagyszabású budapesti Art and Antique Kiállítás és Vásárnak, illetve az Art Marketnek.

Évente két-három aukciót rendezünk meg galériánkban, ahol személyesen, illetve a galéria saját fejlesztésű online platformján a vásárlók online, élőben követhetik, illetve licitálhatnak az aukciókon. 2022. decemberéig nyolc sikeres aukciót bonyolított le, alkalmanként több mint 200 műalkotást bemutató kiállítással.

A Bodó Galéria az utóbbi két évben egyre nagyobb számban foglalkozik kortárs alkotók kiállításával és értékesítésével, egyre több magyar kortárs alkotó kerül be képviselt művészei közé. Célunk, hogy Budapest vezető műkereskedelmi negyedében a Falk Miksa utcában tovább erősítsük a kortárs művészet szerepét és egyre több fiatal művészt állíthassunk ki.

Szeretettel várjuk kedves ügyfeleinket és barátainkat galériánkban folyamatosan frissülő kínálatunkkal és kiállításainkkal!